مرکز تحقیقات ویروس شناسی بالینی
  • صفحه اصلی
  • درباره مرکز
  • ویروس کرونا

ویروس کرونا

با یاری خداوند مهربان مرکز تحقیقات ویروس شناسی بالینی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران میباشد که در تاریخ 17/12/96 موفق به اخذ موافق اصولی از وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی گردیده است. از آن تاریخ تاکنون سعی گردیده بر اساس رسالت علمی و مسئولیت اجتماعی این مرکز در دو مسیر موازی و در امتداد یکدیگر ایفای نقش نماید: انجام تحقیقات هدفمند و مورد نیاز جامعه و دیگری فعالیتهای آموزشی و خدماتی مرتبط و جامعه محور. هدف از تاسیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی بالینی برطرف کردن مشکل فاصله قابل توجهی است که در کشورمان به واسطه جدایی بخش های بالینی و علوم پایه از یکدیگر از ابتدای ورود  علوم و فنون به صورت جدید شکل گرفت. مسلما بیماران از این شکاف صدمه میبینند. این فاصله ها سبب عدم کاربردی بودن و جامعه نگر بودن تحقیقات در کشورمان و نقصان جدی در ارتقای کیفیت در انتشار مقالاتیست که امروزه مبتنی  بر رابطه بیماری ها با بیولوژی مولکولار و سلولی گردیده است. عنوان مرکز گویای این نکته است که قرار است ارتباطی بین این دو بخش علمی بالینی و علوم پایه در زمینه تحقیقات فراهم آید و این مرکز، بستری را برای متخصصین هر دو گروه فراهم آورد. ایجاد دپارتمان های ذیل گویای صداقت در این ادعا می باشد: دپارتمان پاپیلوما ویروس HPV   (بدلیل اهمیت فراوان این ویروس در بیماریزایی خصوصا در نسل جوان کشورمان و ضرورت کاهش سریع و ریشه کنی بیماری)، دپارتمان ارتقای سلامت و بهداشت عمومی در بیماری های ویروسی با هدف انجام مسئولیت اجتماعی در حوزه سلامت در زمینه بیماریهای ویروسی، دپارتمان حمایت های مالی و بیمه ها در بیماری های ویروسی با هدف ارائه نظرات کارشناسی و مشورتی به سازمانهای بیمه گر و حمایتی در زمینه مشکلات بیماریهای ویروسی، دپارتمان ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی (HTLV) بدلیل خطر شیوع این ویروس بعنوان یک ویروس منتقله از طریق خون و ایجاد بیماری های متعدد از جمله یک نوع سرطان خونی که ایران جزء مناطق آلوده به این ویروس محسوب میشود، دپارتمان ویرواینفورماتیک و هوش مصنوعی (به عنوان یک دانش بین رشته‌ای جدید و بسیار ضروری، به منظور تجزیه و تحلیل و تفسیر اطلاعات ویروس شناسی، از ترکیب علوم کامپیوتر، آمار، ریاضی و مهندسی است) با رویکرد های جدید دنیا در بهره گیری از ابزارهای هوشمندانه ارتقاء سطح سواد سلامت و نهایتا دپارتمان طب ایرانی و سنتی در بیماری های ویروسی با هدف بهره مندی از روشهایی علمی و مبتنی بر شواهد ایرانی و سنتی و نعمتهای الهی گیاهان دارویی موثر بر بیماریهای ویروسی.

این مرکز دارای اعضاء و همکاران پرتلاش در قالب شورای پژوهشی و مشارکتی متشکل از:  اساتید دانشگاه در رشته ویروس شناسی،  پژوهشگرانی در رشته های میکروبیولوژی، بهداشت عمومی، ژنتیک انسانی و ... می باشد. همچنین در رشته های سلامت الکترونیک نیز اعضای علمی از دانشکده ها و دانشگاه های دیگر مرتبط از اعضاء این مرکز می باشند.

 این مرکز دارای زیرساخت های استخراج اسید نوکلئیک، انجام PCR به روش های استاندارد و نیز Real Time و ELISA می باشد. همچنین دارای فضاهای فیزیکی به عنوان دفتر، اتاق جلسات مرکز، Clean Room، Post PCR، Main Lab و تقریبأ واجد تمامی تجهیزات لازم برای انجام تحقیقات سرولوژی و بیولوژی مولکولار می باشد. از طرف دیگر با داشتن مزایای وابستگی به گروه ویروس شناسی دانشکده بهداشت، از امکاناتی چون DNA Sequencer (Sanger) و NGs نیز می تواند بهره برداری نماید.

  • تاریخ انتشار : 1399/12/13 - 01:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 331
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

کووید ۱۹

ویروس کرونا

ویروس‌های کرونا چه هستند؟ 

ویروس‌های کرونا گروه بزرگی از ویروس‌ها هستند که می‌توانند حیوانات و انسان‌ها را آلوده کنند و باعث بروز ناراحتی‌های تنفسی شوند؛ این ناراحتی‌ها ممکن است به اندازه سرماخوردگی خفیف یا به اندازه ذات الریه شدید باشند. در موارد نادر، ویروس‌های کرونای حیوانی، انسان‌ها را آلوده می‌کنند و سپس بین آنها سرایت پیدا می‌کنند. شاید ویروس SARS (نشانگان تنفسی حاد) در سال 2002 الی 2003 را به خاطر بیاورید؛ این ویروس نمونه‌ای از ویروس کرونا بود که از حیوانات به انسان‌منتقل شد. یکی دیگر از موارد مهم و جدیدتر نژاد ویروس‌کرونا، MERS (نشانگان تنفسی خاورمیانه) نام دارد که در سال 2012 در خاورمیانه کشف شد و به گفته دانشمندان این ویروس ابتدا از شتر به انسان انتقال پیدا کرده است.

 

ویروس کرونا چگونه سرایت پیدا می‌کند؟

در انسان، این ویروس عمدتاً از طریق تماس مستقیم با فرد بیمار سرایت پیدا می‌کند. این ویروس همچنین می‌تواند از طریق لمس سطح آلوده و سپس لمس دهان، بینی یا چشم‌ها سرایت پیدا کند، اگرچه گمان می‌رود این شیوۀ اصلی سرایت ویروس نباشد.

 

مردم چگونه می‌توانند از سرایت این بیماری پیشگیری کنند؟ 

«مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری» (CDC) اقدامات بهداشتی خوبی ازجمله این موارد را توصیه می‌کند: شستشوی مکرر دست، مصرف مایعات، سرفه کردن در قسمت داخلی آرنج یا دستمال کاغذی و ماندن در خانه در صورت احساس بیماری. به‌علاوه، توصیه می‌کنیم که حتی اگر بیمار نیستید در خانه بمانید، مگر اینکه واقعاً لازم باشد بیرون بروید، و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنید (حداقل شش فوت یا حدود دو متر از دیگران فاصله بگیرید) و ماسکی بپوشید که دهان و بینی شما را بپوشاند.

 

علائم بیماری ویروس کرونای جدید (کووید-19) چیست؟ 

موارد زیر علائم ویروس کرونای جدید هستند:

تب یا لرز

سردرد

سرفه، گلودرد، انسداد بینی یا آبریزش بینی

از دست دادن ناگهانی حس چشایی یا بویایی

تنگی نفس یا مشکل در تنفس

حالت تهوع، استفراغ یا اسهال

سرگیجه، یا درد عضلات یا بدن

آیا کووید-19 قابل درمان است؟ 

هیچ واکسنی وجود ندارد و از آنجایی که ویروس است، آنتی‌بیوتیک‌ها هم روی آن تأثیری ندارند. ارائه‌دهندگان مراقبت بهداشتی بدون اینکه درمان خاصی وجود داشته باشد، عموماً اقدام به معالجه علائم و ایجاد احساس راحتی بیشتر در بیمار می‌کنند.

آیا CHLA بیماران و ملاقات‌کنندگان را غربال می‌کند؟ 

کارکنان کادر پزشکی ما، در همه تعاملاتشان با بیماران، از جدیدترین رهنمودهای «اداره بهداشت عمومی شهرستان لس آنجلس» پیروی می‌کنند تا مانع از گسترش این ویروس جدید شوند. تمام کارمندان و بازدیدکنندگان بیمارستان‌ها از نظر علائم این بیماری غربال می‌شوند. هر شخصی که در غربالگری شفاهی رد شود، آزمایش تشخیص ویروس روی او انجام می‌شود. به‌علاوه، آزمایش تشخیص ویروس روی تمامی بیماران CHLA پس از پذیرش در بیمارستان انجام می‌شود. این مورد شامل آزمایش بیماران با رویه‌های آتی است.

 

در صورت داشتن چه علائمی باید به پزشک مراجعه کرد؟ 

اگر شما یا فرزندتان تب، سرفه یا مشکلی در تنفس دارید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. اگر مشکوک به کووید-19 هستید پیش از مراجعه به بیمارستان، با پزشک یا بخش اورژانس تماس بگیرید تا این مرکز اطمینان حاصل کند که شما در صورت ابتلا به این ویروس، شخص دیگری را در معرض خطر ویروس قرار نمی‌دهید.

 

آیا باید برای کودکم از ماسک استفاده کنم؟

خیر. نباید این کار را انجام دهید. طبق توصیه ارائه‌شده ازسوی «مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری» ایالت کالیفرنیا و شهرستان لس آنجلس، هرگاه قصد خروج از منزل را دارید باید صورت خود را با ماسک پارچه‌ای بپوشانید، به استثنای کودکان زیر 2 سال. بنابر توضیحات دکتر مایکل اسمیت (Michael Smit)، متخصص بیماری‌های عفونی در Children’s Hospital Los Angeles، دلیل اصلی این است که استفاده از ماسک می‌تواند برای خردسالان مشکلات تنفسی به وجود آورد. اگر این موضوع با عدم توانایی خردسالان برای بیان این فشار یا برداشتن ماسک ادغام شود، می‌تواند خطر خفگی برای آن‌ها به همراه داشته باشد.

طبق گفته دکتر اسمیت، سرپرست پزشکی بخش کنترل و پیشگیری از بیماری‌های عفونی در CHLA: «اگر خردسالان در تنفس دچار مشکل شوند، به راحتی نمی‌توانند این موضوع را بیان کنند. هیچ کس نمی‌خواهد با هدف کمک به فرزندش به صورت او ماسک بپوشاند، اما سهواً او را در معرض خطر احتمالی خفگی قرار دهد.»

 

از کجا می‌توان به‌روزترین اطلاعات را کسب کرد؟ 

 احتمالاً با کشف اطلاعات و حقایق بیشتر درباره ویروس جدید، تغییر این وضعیت ادامه دارد. برای اطلاع از جدیدترین اطلاعات، به وبسایت CDC به نشانی زیر مراجعه کنید: www.cdc.gov.

  • کد خبر : 171079
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم

لیست اخبار

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

ارسال به دوستان

متن داخل تصویر را وارد کنید

متن داخل تصویر را وارد کنید *
اخبار ویژه
دومین نشست مرکز تحقیقات ویروس شناسی بالینی با انجمن های مردم نهاد

دومین نشست مرکز تحقیقات ویروس شناسی بالینی با انجمن های مردم نهاد

تازه ها

آرشیو
  • مردان ناقلان بدون علامت ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) | مردان هم باید واکسینه شوند
  • 99 درصد سرطان های دهانه رحم ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی است
  • عامل بروز سرطان‌های مختلف که از وجودآن بی‌ اطلاع هستیم!
  • سرماخوردگی تابستانی همان کرونا است!

اخبار مرکز

گزارش تصویری اولین همایش آموزشی مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران

گزارش تصویری اولین همایش آموزشی مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران

گزارش برگزاری همایش پاپیلوما ویروس در مردان و روش کنترل و درمان آن

گزارش برگزاری همایش پاپیلوما ویروس در مردان و روش کنترل و درمان آن

تماس با ما

  • تهران، خیابان انقلاب، خیابان قدس، خیابان پورسینا، دانشکده بهداشت، ساختمان نفیسی، طبقه سوم، مرکز تحقیقات ویروس شناسی بالینی. کدپستی: ۱۴۱۷۶۱۳۱۵۱

  • تلفن : ۰۲۱-۴۲۹۳۳۰۷۴
  • فکس : ۰۲۱-۸۸۹۹۲۶۶۰
  • ایمیل : RCCV@sina.tums.ac.ir

پیوندها

  • وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
  • دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه
  • مدیریت توسعه فناوری و ارتباط با صنعت
  • کتابخانه الکترونیک دانشگاه
  • سامانه پژوهشیار
  • موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی (نیماد)
  • سازمان جهانی بهداشت
  • iran.cochrane
  • علم سنجی مرکز در سامانه کشوری دانشگاههای علوم پزشکی
  • انجمن ویروس شناسی ایران
  • وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
  • موسسه ملی تحقیقات سلامت جمهوری اسلامی ایران
  • سامانه جامع آموزش مداوم پزشکی کشور

بازدید کنندگان

  • بازدید این صفحه : 30
  • بازدید امروز : 494
  • بازدید کل : 84841
  • بازدیدکنندگان آنلاین : 0


انتخاب حالت کور رنگی

با انتخاب حالت کوررنگی تصاویر این وبسایت متناسب با حالت کوررنگی شما بهینه می شود

سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطی